Sålt

Torpstigen 11 , 3 RUM

Här är objektet för den som älskar att kavla upp ärmarna och skapa ett eget drömställe i Hensvik, 2 km från Herräng. Möjlighet att hyra båtplats i havsvik. Torpet har stora renoveringsbehov, el finns och sommarvatten på tomten, avlopp saknas. 2 förrådsbyggnader på tomten.

Torpstigen 11
Startpris: 500 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Torpstigen 11
Boyta: 35 kvm
Antal rum: 3
Tomtarea: 2 740 kvm
Driftkostnad: 14 740 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704-969310

email: anna@stadochland.se

Torp i Herräng

Här är objektet för den som älskar att kavla upp ärmarna och skapa ett eget drömställe i Hensvik, 2 km från Herräng. Möjlighet att hyra båtplats i havsvik. Torpet har stora renoveringsbehov, el finns och sommarvatten på tomten, avlopp saknas. 2 förrådsbyggnader på tomten.

Byggnad

Kommentar byggnad:
Torp byggt i början på 1900-talet på ca 35 m², fördelat på 3 rok. På nedervåningen är en mindre hall med ingång till köket som har vedspis. Diskbänk finns i köket men inget vatten inkopplat. Innanför köket är ett rum med kakelugn. I hallen finns en trapp som leder upp till övervåningen där det är 2 sovrum under snedtak. Byggnadssätt: torpargrund, stomme och fasad av trä, enkla fönster och tegeltak. Fungerande el finns, sommarvatten finns på tomten dock oklart om fungerar. Avlopp saknas. Torpet har stått obebott i ca 10 år.

Andra byggnader:
På fastigheten står även 2 förrådsbyggnader med plåttak, träväggar och delvis murade väggar, varav den ena mindre byggnaden har ett utedass. Dessutom finns en mindre gäststuga/lekstuga på tomten.

KOSTNADER
 • Elkostnad: 10 000 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 2 350 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 410 SEK/ÅR

 • Sotning: 800 SEK/ÅR

 • Väg: 180 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 14 740 SEK/ÅR

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Kommentar: Kostnaden väg 180 kr avser avgiften till Korgils vägförening. Sophämtning 1410 kr avser hämtning varannan vecka under sommaren (v 16-40). Latrinhämtning avser 5 hämtningar per sommar, totalt 2350 kr. Ovanstående driftskostnader är enbart en uppskattning då torpet varit obebott de senaste 10 åren. Fastighetsavgiften är 1778 kr, 0,75% av taxeringsvärdet 237.000 kr. Småhusenhetens byggnadsvärde är mindre än 50.000 kr enligt taxeringen och saknar därför taxeringsvärde.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 1

 • Totalt belopp: 10 300 SEK

Taxeringsvärde mark

237 000 SEK

Summa taxeringsvärde

237 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Väg -(Väg över fastigheten Hensvik 1:85, underhåll av väg står man själv för. )

Övrigt

*Då säljaren i detta fall är ett dödsbo och fastigheten har ett flertal äldre byggnader, så kommer säljaren att friskrivas från ansvar för eventuella s.k. dolda fel och brister i fastigheten. För din trygghet är det extra viktigt att du som intressent, själv eller med hjälp från anlitad sakkunnig, besiktigar fastigheten noga innan bud avges och köp genomförs. *Det skriftliga pantbrevet saknas och ansökan om dödning av inteckning är inskickat till lantmäteriet. *I Herräng anordnas årligen dansveckor under juni/juli där det dansas Lindy Hop under 5 veckor, med deltagare från hela världen.