Sålt

Botarsbo 19 , 3 RUM

Ett trivsamt torp både sommar som vinter, där man på sommaren njuter av solen på altanen i sydvästläge. På vintern myser man av värmen från kaminen i vardagsrummet eller eldar i vedspisen i köket. Ekonomibyggnad inredd med 2 boxar och sadelkammare, vedbod, förråd, vagnslider och portal över till loge. På tomten finns även en vedeldad bastu och matkällare. På den stora tomten på 7.558 kvm växer rabarber, fruktträd och en björkpark.

Botarsbo 19
Startpris: 1 650 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Botarsbo 19
Byggår: 1909
Boyta: 75 kvm
Antal rum: 3
Driftkostnad: 20 070 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704-969310

email: anna@stadochland.se

Torp med permanentstandard och stall med 2 boxar
Charmigt torp i Österbybruk med permanentstandard och stall m.fl uthus

Ett trivsamt torp både sommar som vinter, där man på sommaren njuter av solen på altanen i sydvästläge. På vintern myser man av värmen från kaminen i vardagsrummet eller eldar i vedspisen i köket. Ekonomibyggnad inredd med 2 boxar och sadelkammare, vedbod, förråd, vagnslider och portal över till loge. På tomten finns även en vedeldad bastu och matkällare. På den stora tomten på 7.558 kvm växer rabarber, fruktträd och en björkpark.

Byggnad

Allmänt:
Vinterbonat torp med inredd vind, byggt år 1909 enligt taxeringsuppgifterna, med ca 75 m² boarea och ca 35 m² biarea fördelat på 3 rok. Tillbyggd entré med hall för ytterkläder och skor, duschrum med klinkergolv och kaklade väggar, vikbar duschhörna, wc, handfat och tvättmaskin. Fortsätter man vidare in i torpstugan är en mindre hall och trapp upp till sovrummet på övervåningen som inreddes år 2017 under snedtak med takbjälkarna synlig. Köket på entréplan är rymligt med gott om förvaringsmöjligheter. Här finns kyl/frys, spishäll, diskmaskin och en mysig vedspis. I köket sitter även luftvärmepumpen som värmer på vintern och kyler på sommaren. Fortsätter du till nästa rum finner du ett vardagsrummet med kamin och utgång till altanen. Innanför köket finns ett av sovrummen med gott om förvaring i garderoberna. Byggnadssätt: torpargrund, timmer- och trästomme, fasad av stående träpanel med läkt, 2- och 3-glasfönster, plåttak och självdragsventilation. Uppvärmning via luftvärmepump, kamin och vedspis. Vatten från grävd brunn på ca. 8 m och i den är det sedan borrat ca 30 m. Avlopp till 2-kammarbrunn.

Byggnadsår:
1909

Utförda renoveringar:
Skorstenen för kaminen i vardagsrummet renoverades år 2016. Vinden inreddes till sovrum år 2017. Nytt klickgolv i köket år 2017

Avlopp:
Enskilt avlopp

Vatten:
Enskilt vatten året om

Internet/TV kommentar:
Fiber är på gång, säljaren tecknat sig för anslutning.

Andra byggnader:
*F.d. ladugård på ca. 21*6 meter med 2 hästboxar, sadelkammare och förvaringsutrymmen. Murade ytterväggar och gjutet golv, övre livet på byggnaden i trä med skulle och tegeltak. *I förlängningen av ladugården ligger en ekonomibyggnad på ca. 13*6 meter med vedbod, förråd och garage. Byggnaden har trästomme/fasad och tegeltak. *Logen är ca 12*7,5 meter med delvis golvplank och delvis gjutet golv. Trästomme/fasad och tegeltak. *Bastustuga med vedeldad kamin och förstuga att byta om i. *Jordkällare med renoveringsbehov

KOSTNADER
 • Elkostnad: 12 000 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 1 400 SEK/ÅR

 • Renhållning: 2 010 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 3 960 SEK/ÅR

 • Sotning: 700 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 20 070 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 2

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 6

 • Totalt belopp: 1 063 000 SEK

Taxeringsvärdet byggnader

298 000 SEK

Taxeringsvärde mark

338 000 SEK

Summa taxeringsvärde

636 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
 • Gemensamhetsanläggning: Östhammar Lund Ga:3 (Utfartsväg)

 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg,avlopp

Övrigt

* Ca 350 m från fastigheten finns en busshållplats, där buss 826 tar dig till Österbybruk eller Forsmark. *Mitt i den charmiga tätorten Österbybruk finns det mysiga caféet som bjuder på nybakta bakelser och bröd. Bara några meter bort ligger även Ica och Coop, bank och annan service. Inte långt bort från Österbybruks kärna ligger det lugna lilla badet Aspbobadet, med grillplats. Utöver detta finns det även ett orangeri i Österbybruk med blommor av alla dess slag, där du kan njuta av en härlig och fridfull promenad genom trädgården.