Sålt

Norrvissjö 140 , 5 RUM

Norr om Björklinge ligger en charmig liten gård på 1,7 ha, Norrvissjö 140, med bostadshus från början av 1900-talet på 150 m² med 5 rok. I bostadshuset med renoveringsbehov finns både kamin och öppenspis, stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med matrum. Även köket har härlig rymd där man inte ska behöva trängas. På övervåningen är ett sovrum samt två mindre sovrum och kattvindar för förvaring. På fastigheten finns ett flertal ekonomibyggnader bl.a. äldre brygghus, lada, loge, ponnystall, smedja och 1 ha betesmark.

Norrvissjö 140
Startpris: 1 900 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Norrvissjö 140
Byggår: 1929
Boyta: 150 kvm
Antal rum: 5
Tomtarea: 17 300 kvm
Driftkostnad: 26 723 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704969310

email: anna@stadochland.se

Norrvissjö 140
Hagen framför pumhus, lada och smedja.
Bostadshuset
Charmig liten gård på 1,7 ha norr om Björklinge
Entré bostadshus
Hallen
Kök med snickarglädje och stjärna i taket
Köket
Vardagsrummet
Matrum med eldningsbar kamin
Snickarglädje med takstjärna i matrummet
Matrum
Dusch/wc n.v.
Hall övervåning med utsikt mot innergården
Sovrum 1
Kattvind sovrum 1
Sovrum 2
Utsikt från mittersta sovrummet
Sovrum 3
Kattvind vid sovrum 3 ovanför badrummet.
Vy från hallfönstret på övervåningen.
Skullen på ladan
Äldre brygghus
Rummet i brygghuset
Ponnystall med 3 mindre boxar
Ponnystallet
Ponnystall och loge
Loge med carport på kortsidan
Bostadshus och hage
Äldre matkällare
Bostadshuset med 5 rok
Tomten framför bostadshuset med både flaggstång och ett stort lönnträd.
Beteshage

12 km norr om Björklinge ligger en charmig liten gård på 1,7 ha, Norrvissjö 140. På fastigheten finns ett flertal ekonomibyggnader bl.a. äldre brygghus, lada, loge, ponnystall, smedja och 1 ha betesmark.

Norr om Björklinge ligger en charmig liten gård på 1,7 ha, Norrvissjö 140, med bostadshus från början av 1900-talet på 150 m² med 5 rok. I bostadshuset med renoveringsbehov finns både kamin och öppenspis, stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med matrum. Även köket har härlig rymd där man inte ska behöva trängas. På övervåningen är ett sovrum samt två mindre sovrum och kattvindar för förvaring. På fastigheten finns ett flertal ekonomibyggnader bl.a. äldre brygghus, lada, loge, ponnystall, smedja och 1 ha betesmark.

Byggnad

Allmänt:
Bostadshus från början av 1900-talet på 150 m² med 5 rok. Entrén består av en glasveranda innan du kommer in i hallen med plastmatta och trapp upp till övervåningen. I hallen finns även ett duschrum med wc och handfat (varmvattenberedaren i hörnan fungerar ej, samt vatten till badrummet avstängt p.g.a. vattenkoppling trasig). Delvis kaklade väggar och äldre plastmatta på golvet. Det är ett stort härligt vardagsrum med öppenspis med insatskassett (avställd 2015), rummet har öppen planlösning med matrummet som har en eldningsbar kamin (nytt insatsrör, brandskyddskontroll 2019). Båda rummen har golv med gedigna golvplankor. Även köket har härlig rymd där man inte ska behöva trängas, plastmatta på köksgolvet. På övervåningen finns 3 sovrum, en mindre möblerbar hall samt fyra kattvindar för förvaring. Byggnadssätt: torpargrund med grundmur av natursten, timmerstomme och fasad med stående träpanel, 2-glasfönster och tegeltak. Självdragsventilation. Uppvärmning via braskamin och direktverkande el. Dock är de flesta elelementen borttagna idag p.g.a. brandrisk då de var äldre. Vatten från grävd brunn (ny vattenpump/hydropress 2021) och avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration (godkänd av kommunen 2010).

Byggnadsår:
1929

Ventilation:
Självdrag


Fönster:
2-glasfönster

Skorsten:
Murad skorsten med insatsrör

Avlopp:
Enskilt avlopp

Vatten:
Enskilt vatten året om

Taktyp:
Taktegel

Grund:
Torpargrund

Uppvärming: Direktverkande el/kamin

Internet/TV kommentar:
Fiber finns i området. Anslutningsavgift 27.000 kr (Ip-Only)

Andra byggnader:
*Brygghus på ca 28 m² med timmerstomme och tegeltak. Ena rummet med äldre kakelugn. *Lada på ca 140 m² med hel skulle på övervåningen, stomme och väggar av trä samt nyare plåttak. Delvis jordgolv där fåren har haft lösdrift. *Smedja på ca.12 m² med murade väggar, betonggolv och tegeltak. *Stall på ca 70 m² med 3 mindre ponnyboxar. Gjutet golv och ca 2,2 m takhöjd. Höskulle ovan stallet. Trä/timmerstomme och plåttak. *Loge ca. 220 m² sammanbyggd med stallet. Fasad/stomme trä och plåttak. Mittenporten har trägolv och utrymmen bredvid jordgolv. I förlängningen av logen finns en carport ca 11 m djup. *Äldre matkällare *Vedbod/förråd.

KOSTNADER
 • Elkostnad: 12 000 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 1 420 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 584 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 8 000 SEK/ÅR

 • Sotning: 584 SEK/ÅR

 • Väg: 3 135 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 26 723 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 1

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Beskrivningavkostnader: Bostaden har varit obebodd det senaste året, därav den låga elförbrukningen. Snittförbrukningen för en villa ligger på 20.000 kWh/år, vilket motsvarar en årskostnad på ca. 30.000 kr med ett pris på 1,50 kr/kWh.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 3

 • Totalt belopp: 425 000 SEK

Taxeringsvärdet byggnader

647 000 SEK

Taxeringsvärde mark

425 000 SEK

Summa taxeringsvärde

1 072 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
 • Gemensamhetsanläggning: Uppsala Karlsäter Ga:2 (väg)

 • Avtalsnyttjanderatt BRANDDAMM

Övrigt

Fastigheten säljs med en s.k. friskrivningsklausul för dolda fel då säljaren är ett dödsbo. Det är därför viktigt att köparen själv noggrant undersöker fastigheten innan bud lämnas. Till hjälp för köparens undersökningsplikt har säljaren låtit utföra en okulär besiktning av bostadshuset utfört av Besiktningshuset. Detta fråntar dock inte köparens undersökningsplikt, att själv undersöka fastigheten och bilda sig sin egen uppfattning om dess skick innan köp genomförs.