Knutby-Ekeby 102

Bo med vackert och lantligt läge!

Knutby-Ekeby 102
Pris: 2 000 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Knutby-Ekeby 102
Byggår: 1942
Boyta: 125 kvm
Antal rum: 4
Tomtarea: 1 761 kvm
Driftkostnad: 46 896 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Susanne Berglund Aléx

tel: 0704-978474

email: susanne@stadochland.se

Välkommen till Knutby-Ekeby 102!
Charmigt hus från 40-talet.
Snyggt kök från Puustelli.
Bo med vackert och lantligt läge!
Trevligt matrum intill köket.
Hall
Vardagsrum med täljstenskamin
Badrum med badkar
Allrum med dörr till balkong.
Sovrum 1
Balkong i nordväst läge
Förråd
Nedre plan
Övre plan

Bo med vackert och lantligt läge!

Välkommen till Knutby-Ekeby! Nu finns tillfälle att flytta till en trivsam 40-tals hus lantligt belägen mellan Knutby och Solvalla. Huset är belägen på en höjd med vacker utsikt över åker och hästhagar. I omgivningarna finns en blandad bebyggelse av villor och gårdar. Här bor du nära naturen med både svampskogar och fina promenadstigar. Huset har under senare år renoverats både in och utvändigt. Ny tilläggsisolering med ny panel och nya fönster. Nytt snyggt kök med köksinredning från Puustelli. Nytt avlopp samt en större renovering av vardagsrummet. Nedre plan rymmer ett modernt kök med lantlig charm och med ett separat matrum. Ett härligt vardagsrum med en braskamin som både ger mysiga kvällar och värme. Från vardagsrummet kommer du ut till trädgården och här finns möjlighet att bygga en altan för härliga sommardagar och grillkvällar. På nedre plan finns även ett badrum med badkar. Om man följer trappen upp till övre plan möts man av ett rymligt allrum med utgång till balkong. Övre plan rymmer dessutom två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng, ett mindre sovrum med garderober samt förrådsutrymmen. På fastigheten finns även en fristående byggnad som rymmer en vedbod och stora förråd. Stor trädgårdstomt om ca 1700 kvm. Villan är belägen intill Solvallavägen som sträcker sig mellan Knutby och Solvalla. I Knutby finns två förskolor, en grundskola (F-6), en idrottsanläggning, ett välskött elljusspår, en restaurang och en ICA-butik med ombud för apotek, systembolag och post. På kort promenadavstånd finns en busshållplats med bussförbindelser till Knutby och Almunge. Bra pendlingsavstånd till Uppsala och Arlanda. Välkommen att anmäla dig till visning.

Rumsbeskrivning

Nedre plan Nedre plan rymmer en hall bra utrymmen för avhängning av ytterkläder. Trappa till övre plan samt anslutning till kök, vardagsrum, badrum och en mindre städskrubb med VVB. Tidigare också plats för centraldammsugaren. Snyggt och trivsamt kök i lantlig stil. Inredning från Puustelli och vitvaror från Siemens. Köket är inrett med lådor och vitrinskåp samt utrustat med induktionshäll med ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin , Micro samt kyl och frys. I köket finns även en vedspis. Fönster i två väderstreck. Laminatgolv. Intill köket finns ett trevligt matrum med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är renoverat 2016 och har ett nytt bjälklag och nya ytskikt. I rummet finns en väl placerad braskamin som både ger värme och har en hög mysfaktor. Härifrån kommer du också ut till trädgården. Badrummet finns i anslutning till entrén och är tillbyggt på 80-talet och renoverat 2007. Inrett med hörnbadkar, wc och tvättställ. Direktverkande el. Tvättmaskin ingår ej i köpet. Plastmatta på golv och väggar. Övre plan Från trappan når du möblerbar hall med utgång till balkong. I allrummet finns en kamin som i nuläget inte är installerad. Vidare finns två sovrum, varav ett större med plats för dubbelsäng och ett mindre inrett med garderober. Stora längsgående förråd med frysbox.

Byggnad

Byggnadsår:
1942

Ombyggnad:
1980

Utförda renoveringar:
2016 Vardagsrum Nytt bjälklag med ny isolering. Isolering på insida. Isättning av ny balkongdörr Ny täljstenskamin Byte av syllstockar (stockar i bottenvarvet). Nytt laminatgolv samt målning av ytskikt. 2014 Nytt kök. Puustelli köksinredning. Vitvaror från Siemens, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, spisfläkt, kyl och frys samt Micro. Bänkskivor av laminat. Ny el. Byte av vedspis. Nya ytskikt på golv och väggar. 2013 Tilläggsisolering av husets utsida. Ny träpanel. Nya 2- glas isoler fönster. Ny luftvärmepump Toshiba 2012 Ombyggnad av kattvind till sovrum/ alternativt walking closet. Nytt avlopp, 3 -kammarbrunn med infiltration. Taxerad boyta är 110 kvm. Uppgiven yta på ca 125 kvm inkluderar ombyggd kattvind. Om exakt yta är av betydelse uppmanas köparen att mäta upp bostaden innan köpet.

Ventilation:
Självdrag


Fönster:
2-glasfönster isoler

Skorsten:
Murad skorsten

Avlopp:
Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration

Vatten:
Enskilt vatten , borrad brunn

Taktyp:
Plåt

Grund:
Torpargrund

Uppvärming: El, ved och luftvärmepump

Ålder på värmeanläggning:
2013

Märke på värmeanläggning:
Toshiba

Internet/TV kommentar:
Fiber är beställt och installerat men ännu inte i funktion.

Fel och brister:
Viss renovering återstår; - eldragningar och komplettering av lister och foder runt bl.a. innerdörrar och tak. (eldragningar i vardagsrum saknas helt). -Viss snedbelastning av el. -Jacuzzi (pump fungerar ej) -Belysningsstolpe ute ur funktion i samband med grävning av Fiberanslutning. ( IP-Only). Diskussion med IP-Only pågår.

Andra byggnader:
Förrådsbyggnad med vedbod. Jordkällare(står på ofri grund). I jordkällaren står hydroforpumpen. Byggnaden är i dåligt skick och behöver inom snar framtid renoveras.

KOSTNADER
 • Årlig elförbrukning: 17 699 kWh/ÅR

 • Elkostnad: 31 696 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 800 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 200 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 7 800 SEK/ÅR

 • Sotning: 2 000 SEK/ÅR

 • Uppvärmning via ved ( kamin och köksspis): 2 700 SEK/ÅR

 • Väg: 700 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 46 896 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 1

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 10

 • Totalt belopp: 1 650 000 SEK

ENERGIDEKLARATION
 • Energistatus: Energideklaration är utförd

 • Energideklaration utförd: Oct 13, 2021

 • Energiklass: G

 • Energiprestanda: 205 kWh/m2

Taxeringsvärdet byggnader

1 005 000 SEK

Taxeringsvärde mark

412 000 SEK

Summa taxeringsvärde

1 417 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Avlopp, vattentäkt, jordkällare Belägen på närliggande fastighet. Vattenbrunn delad med granne.

 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning, belägen på närliggande fastighet.

Övrigt

Lösöre som inte ingår i försäljningen. Frysbox ingår inte i köpet. Besiktning och undersökningsplikt Köparen har enligt Jordabalken en långtgående undersökningsplikt. Fastighetsbeskrivning från mäklaren skall endast ses som ett hjälpmedel vid besiktning av egendomen och det åligger dig som köpare att själv eller med sakkunnig hjälp att noga kontrollera fastigheten innan budgivning sker, se Jordabalken 4 kap.19 §. Säljaren kommer att teckna en dolda felförsäkring hos försäkringsbolaget Willis i samband med tillträdet. Skorsten och rökkanaler ingår inte i dolda fel försäkringen. Vill en köpare provtrycka skorstenen innan tillträdet kommer även skorstenen att omfattas av försäkringen. Tillträde Tillträde till fastigheten enligt överenskommelse.

KARTA