Länna Bruksgata 8

Hörnlägenhet i lummig bruksmiljö

Länna Bruksgata 8
Pris: 950 000 SEK , Accepterat pris
Typ: Bostadsrätt
Adress: Länna Bruksgata 8
Boyta: 36 kvm
Antal rum: 1
Driftkostnad: 1 001 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704969310

email: anna@stadochland.se

Entrén till lägenheten
Ljust kök med gott om förvaring
Trivsam 1:a i bruksmiljö 20 min Uppsala
Ljus och fin hörnlägenhet med 100 m till busshållplatsen
Badrum med tvättmaskin
Bostadshuset med 5 lägenheter
Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkrum
Restaurang Länna Bruk ligger 200 m från lägenheten
Lennakattens ångtåg och rälsbuss passerar sommartid
Promenadvägen ner till sjö och badplats i Lötsjön
Lötsjön

Hörnlägenhet i lummig bruksmiljö

Fast pris på fin 1:a på 36 kvm i bruksmiljö 20 minuter från Uppsala. Här bor du i vacker bruksmiljö där lägenheterna i brukslängorna ligger ovanför det gamla bruket. Busshållplats bara 100 m från lägenheten och parkeringsplats ingår för dig som har bil. Lägenheten har en egen entré med plats för mindre sittgrupp på farstukvisten. Hallen är ljus med vit bröstpanel och grå/vit tapet på väggarna och garderob med skjutdörrar för förvaring. Innanför hallen är ett ljust u-format kök med plats för ett mindre köksbord. Här finns kyl/frysskåp, spishäll med ugn, köksfläkt, diskmaskin (2020), diskbänk och köksskåp med gott om förvaring. Innanför köket är sovrum/allrum med vit/beige tapetserad fondvägg och i övrigt vitmålade väggar och bröstpanel. Hela lägenheten har ljust golv i björkfaner utom i badrummet som har en blå våtrumsmatta. Badrummet, med ljus våtrumstapet, som ligger vid hallen har wc, handfat, badrumsskåp, dusch, tvättmaskin och varmvattenberedare. Till lägenheten hör även ett vindsförråd på 4,5 kvm. Området har fina natur och strövområden och Lötsjön med badplats ligger ca 1 km från lägenheten. Sommartid kan du även passa på att åka Lennakattens ångtåg eller rälsbuss som passerar Länna i sin tur mellan Uppsala och Faringe (Thuns varuhus). KONTAKTA MÄKLAREN FÖR EN VISNINGTID!

Rumsbeskrivning

HALL Ljus hall med vit bröstpanel och grå/vitmönstrad tapet ovan, golv i ljus björk faner. Garderob med skjutdörrar. BADRUM Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Wc, handfat, badrumsskåp och duschhörna. Tvättmaskin och varmvattenberedare (2021). Ny badrumsfläkt installerad 2022 (Fresh Intellivent Sky) KÖK Vita köksluckor och vitt kakel, träfärgad arbetsbänk samt rostfri diskbänk. Spishäll med ugn och köksfläkt ovan, diskmaskin (2020) och kyl/fysskåp. Gott om förvaring samt plats för ett mindre köksbord. SOVRUM/ALLRUM Rummet har en vit/beigerandig fondvägg i övrigt vitmålade väggar och bröstpanel. Golv i ljus björk faner. Här finns även fiberanslutningen (Knivsta Net). Samtliga fönster i lägenheten är öppningsbara 3-glas fönster med nya (2021) persienner.

Byggnad

Allmän information kommentar:
Föreningen har 9 flerbostadshus i 1½-plan där de upplåter 29 lägenheter som bostadsrätt, samt garagebyggnad med 6 platser. Bostadshusen är uppförda 1929-1940, 1989 samt 2020.

Våningsplan :
1

Antal våningar i byggnaden:
2

Utförda renoveringar:
Fönsterrenovering 2015 Fibernät 2016 Renovering tak 2018 Målning fasad 2018/2019 Renovering gemensam tvättstuga 2021 Nytt soprum 2021 OVK utförd 2022

Värme och ventilation:
Flera av lägenheterna har installerat en luft/luft-värmepump. Möjligt att installera en luft/luft-värmepump till den här lägenheten också, dock måste ett godkännande från styrelsen ske först.

Internet/TV kommentar:
TV-antenn och Fiber /Knivsta Net

Övriga utrymmen:
Vindsförråd på 4,5 m² i samma hus. Tvättstuga finns att boka i sidobyggnad, med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Bilparkering

Parkeringsplats som ingår finns strax utanför lägenheten.

KOSTNADER
 • Hushållsel: 880 SEK/MÅN

 • Försäkringskostnad: 84 SEK/MÅN

 • Bostadsrättstillägg: 37 SEK/MÅN

 • Årlig elförbrukning: 4 157 kWh/ÅR

 • Summa driftskostnad: 1 001 SEK/MÅN

 • Månadsavgift: 1 868 SEK

 • Ingår i avgiften: I månadsavgiften ingår vatten, sophämtning och en parkering.

 • Antal personer i hushållet: 1

 • Boendekalkyl: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgifter är 1% av gällande prisbasbelopp. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Kommentar: I hushållselen ingår värme och varmvatten. Nuvarande ägare har Bredband från Knivsta Net 100/10 till en kostnad av 329 kr/månad. Fiber är knuten till Knivsta Net men val av abonnemang är fritt.

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
 • Bostadsrättsförening: Brf Länna Bruksgårdar

 • Brf bildades: 2004

Övriga rättigheter och belastningar
Övrigt

Länna ligger längs med länsväg 282 ca 18 km öster om Uppsala. I bruksorten med anor redan från år 1364 anlades ett järnbruk på 1700-talet, framförallt beroende på de stora tillgångar av vatten och skog som finns i närheten. Själva bruket var i drift fram till och med år 1905 då det lades ner. Kring Länna finns många fina natur- och grönområden, även bad och fiskemöjligheter finns i närliggande Lötsjön. Strax nedanför Länna Bruksgårdar ligger den trevliga restaurangen Länna Bruk. Kommunikationerna är goda med regiontrafikensbussar som snabbt tar dig till Uppsala eller Arlanda. Under sommar halvåret passerar dessutom Lennakatten med ångtåg eller rälsbuss, som går mellan Uppsala och Faringe (där populära varuhuset Thuns ligger).

KARTA