Stensunda 106 och 107

Villa med verkstadsbyggnad!

Stensunda 106 och 107
Pris: 2 200 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Stensunda 106 och 107
Byggår: 1931
Boyta: 210 kvm
Tomtarea: 2 628 kvm
Driftkostnad: 9 140 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Susanne Berglund Alex

tel: 0704-978474

email: susanne@stadochland.se

Källarplanets badrum är ur funktion.

Villa med verkstadsbyggnad!

Lantligt boende med verksamhet. I Stensunda, beläget ca 45 km nordost om Uppsala, ca 10 km från Alunda finns nu tillfälle att förvärva en charmig villa från 30-talet med intilliggande verkstadsbyggnad på egen tomt. Fastigheten har ett fint läge i byn med utsikt över jordbrukslandskapet och den närliggande Olandsån. Bostadshuset är byggt 1931 i två plan med källare och rymmer idag två lägenheter, boyta ca 210 kvm fördelat på 6 rum och kök. Uppvärmning sker via bergvärmepump. Fiber finns indraget. Verkstadsbyggnaden är byggd 1932 och uppgår till ca 400 kvm och rymmer både verkstadsdel, garage, kontor och en lägenhet om fem rum och kök. Bakom byggnaden finns också en enklare maskinhall. Barnvänlig insynsskyddad trädgård, inramad med häckar och med vackra äppelträd. Stora gräsytor som passar bra för umgänge och lek. Renoveringsprojekt med många möjligheter Här finns en unik möjlighet att skapa ett boende som passar den egna familjen, kanske med generationsboende eller för uthyrning samtidigt med en egen verksamhet. Fastighetens byggnader är i behov av renovering såväl invändigt som utvändigt, vilket ger dig möjlighet att utforma dem precis efter dina önskemål. Två fastigheter Fastigheten har två registerbeteckningar, Stensunda 4:15(småhus) och 4:22(industrifastighet). Stensunda 4:15 uppgår till 2628 kvm. Taxeringsvärde 1 288 000 kronor (genomförd 2021) Stensunda 4:22 och uppgår till ca 3497 kvm. Taxeringsvärde: 268 000kr (taxering genomförd 2019). Levande landsbygd I Stensunda bor man mitt i ett aktivt jordbrukslandskap med många närliggande byar. Trakten kring Stensunda karakteriseras av att vara en levande landsbygd med en blandad bebyggelse av både gårdar och villor. Trakten är dessutom ett riktigt djurområde med både hästar, får och kobesättningar. Bygden har ett rikt föreningsliv med bygdegård och idrottsförening (Upplands-Ekeby). I närheten finns sjön Vällen med möjlighet till både bad och fiske. Skola finns i Ekeby, åk F-3 och i Alunda åk F-9. I Gimo finns två gymnasieskolor, Wilhelm Haglunds och Bruksgymnasiet. I Alunda och Gimo finns affärer, service och restauranger. Båda orterna har även ett rikt föreningsliv både inom kultur och idrott. Fastigheten är belägen ca 45 km nordost om Uppsala, ca 10 km från Alunda och ca 15 km från Gimo. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information eller anmäla dig till visning!

Rumsbeskrivning

Bostadshuset är uppdelat i två lägenheter där nedre plan rymmer 4 rum och kök och övre plan rymmer 3 rum och kök. Källarplan. Planlösning Nedre plan Hall med plats för avhängning av ytterkläder samt garderob. Kök med matplats. Äldre köksinredning med spis, fläkt, diskmaskin och kyl. Vedspis(ur funktion) Matrum med öppen spis(ur bruk). Intill matrummet finns utrymme för handfat. Sällskapsrum med fönster i två väderstreck. Vackert parkettgolv med fiskbensmönster. Arbetsrum/ Sovrum Parkettgolv Sovrum Sovrum med garderober. WC med dusch och tvättmaskin. Övre plan Hall med utgång till balkong. Kök Kök med äldre skåpinredning. Inrett med spis, fläkt, kyl och diskbänk. Plats för köksmöbler. Förråd vid sidan. Allrum Stort allrum med kamin (ur bruk) Furugolv Två Sovrum, varav ett med parkettgolv. Badrum med badkar, WC och handfat. Klinkergolv med kaklade väggar. Två kattvindar. Källarplan med egen ingång. Källaren är inredd med; Garage med plats för två bilar. Matkällare Förråd Utrymme för bergvärmepump från Nibe. Badrum(ej i bruk)

Byggnad

Kommentar byggnad:
Byggnaden är i behov av renovering.

Byggnadsår:
1931

Ombyggnad:
1964

Ventilation:
Självdrag


Fönster:
2-glasfönster

Skorsten:
Murad skorsten

Avlopp:
Enskilt avlopp

Vatten:
Enskilt vatten året om

Taktyp:
Betongpannor

Grund:
Källare med betonggolv

Uppvärming: Bergvärmepump

Ålder på värmeanläggning:
2016

Märke på värmeanläggning:
Nibe

Internet/TV kommentar:
Fiber finns indraget till bostadshuset.

Andra byggnader:
Stensunda 4:22 Industrifastighet Vid sidan av huset och på egen tomt, finns en stor verkstadsbyggnad med lägenhet om ca 405 kvm. Byggnaden rymmer kontor, lager, verkstad med smörjgrop, garage med tre portar samt en lägenhet om 5 rum och kök. Lägenheten har sedan 1980-talet inte använts som bostad utan använts som förråd och inte varit uppvärmd. Vid sidan byggnaden finns även en maskinhall/ carport. På fastigheten har tidigare bedrivits ett åkeri med entreprenadverksamhet. Byggnaden har stort renoveringsbehov. Tomten är taxerad som industritomt och uppgår till ca 3497 kvm. Taxeringsvärde 268 000 kr(taxering genomförd 2019). El ,vatten och avlopp delas med bostadsbyggnaden. Byggnaden är uppförd med betongplatta på mark. Stomme av lättbetong/träkonstruktion. Bjälklag av trä. Fasaden är målad masonit och puts. Tvåglasfönster Plåttak. Självdragsventilation. En bra byggnad som är lämplig för dig som gillar att meka eller har behov av lokal för din verksamhet. Lösöre/Verktyg Möjlighet finns att i samband med köp av fastigheten även köpa lösöre och verktyg.

KOSTNADER
 • Årlig elförbrukning: 12 000 kWh/ÅR

 • Vatten och avlopp: 1 488 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 242 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 5 070 SEK/ÅR

 • Fastigshetsavgift för Stensunda 4:22: 1 340 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 9 140 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 1

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Beskrivningavkostnader: El och uppvärmningskostnaden är uppskattad och gäller för bostadshuset. Gällande verkstadsbyggnaden saknas uppgifter kring el och uppvärmning då ingen verksamhet bedrivits under senare år.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 5

 • Totalt belopp: 380 000 SEK

Taxeringsvärdet byggnader

953 000 SEK

Taxeringsvärde mark

335 000 SEK

Summa taxeringsvärde

1 288 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
Övrigt

BESIKTNING OCH UNDERSÖKNINGSPLIKT Köparen har enligt Jordabalken en långtgående undersökningsplikt. Fastighetsbeskrivningen från mäklaren skall endast ses som ett hjälpmedel vid besiktning av egendomen och det åligger dig som köpare att själv eller med sakkunnig hjälp att noga kontrollera fastigheten innan budgivning sker. Fastigheten kommer att säljas med en så kallad friskrivningsklausul mot dolda fel då säljaren är ett dödsbo. STÄDNING Fastigheten säljs i befintligt skick och ingen mer städning kommer att utföras. Hiss vid entré lämnas kvar. VERKTYG/MASKINER Verktyg och maskiner säljs separat enligt överenskommelse. TILLTRÄDE Möjlighet till snabbt tillträde.

KARTA