Näsby 7

Näsby 7
Pris: 2 950 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Näsby 7
Byggår: 1915
Boyta: 120 kvm
Antal rum: 4
Driftkostnad: 49 746 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Susanne Berglund Alex

tel: 0704-978474

email: susanne@stadochland.se

Trivsam villa ursprungligen byggd 1915, tillbyggd 1953.
Härlig trädgård med många fruktträd och bärbuskar.
Industritomt med garage.
Trivsamt kök med matplats.
Villa med verkstad och två stora tomter, ca 5000 kvm.
Vardagsrum med vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och braskamin.
Sovrum nedre plan
Tidstypiskt badrum med Ekeby kakel.
Entréhall
Hall
"Telefonhytt"
Övre plan Sovrum 1
Sovrum 2
Källarplanet
Tvättstuga med dusch, handfat och WC.
Garage
Stor altan med utsikt över trädgården.
Inglasad veranda
Jordkällare
Timrad magasinsbyggnad
Vid Faringe Stationssamhälle finns varuhuset Thuns med restaurang.
Lennakatten på väg till Faringe Station
Inredningsbutik mitt emot Thuns

Villa i Almunge med verkstadslokal och två stora tomter om ca 5000 kvm. Näsby 1:57 och Näsby 1:66. Två fastigheter med utvecklingspotential. Bra affärsläge. Längs vägen till Thuns vid Faringe station ligger en trivsam villa omgiven av en vacker trädgård. Villan är byggd 1915 och byggdes till och om 1953 med både rum och källarplan. Tomtyta 2175 kvm. I huset fanns länge ortens telefonväxel. Gissa så många hemligheter som passerat genom husets väggar! Huset rymmer 4 rum och kök och badrum med badkar med tidstypiskt kakel från Ekeby bruk. Boyta ca 120 kvm därtill tillkommer biytor i kattvindar samt källarplan, ca 47 kvm och garage om ca 24 kvm. Källarplanet rymmer garage, pannrum, förråd och en stor kaklad tvättstuga med dusch, WC och handfat. Nydragen el/ 3-fas till källare och intilliggande byggnader. Fiber finns indraget. Nytt avlopp med en trekammarbrunn och infiltration. Vatten i samfällighet med 6 fastigheter. Inbyggd altan, ca 26 kvm med terrrazzogolv och ett stort trädäck, ca 24 kvm finns för härliga sommarkvällar. Från husets veranda har man utsikt över en stor och uppväxt trädgård med många fruktträd och grönytor. NÄSBY 1:66 Vid sidan av huset och på egen tomt, finns ett murat garage, ca 70 kvm. Tomten är taxerad som industritomt och uppgår till ca 2600 kvm. Taxeringsvärde 312 000 kr(taxering genomförd 2019). En bra byggnad som är lämplig för dig som gillar att meka eller har behov av lokal för din verksamhet. Dessutom finns en timrad byggnad med loft, ca 50 kvm och en förrådsbyggnad, ca 30 kvm. Näsby 1:66 kan säljas separat men med förutsättning att även villan säljs vid samma tillfälle. Kontakta mäklaren för mer information. Området Näsby är beläget på vägen mellan Almunge och Faringe Station. Faringe Stationssamhälle sjuder av företagsamhet och här finns en trevlig bebyggelse av villor. Här finns bland annat varuhuset Thuns, en inredningsbutik och orten är slutdestination för Lennakatten. En museijärnväg som utgår från Uppsala under sommartid och passerar på vägen trevliga resmål som Fjällnora, Marielund, Länna och Almunge. Bra pendlingsmöjligheter med bil till såväl Uppsala (30 km), Arlanda (45 km) som Stockholm (85 km). Vid Almunge skola finns linje 809 som tar dig till både Uppsala, Norrtälje och linje 806 till Arlanda. I Almunge finns både förskola och grundskola årskurs F – 9, två livsmedelsaffärer, Coop och ICA-krysset varav ICA - krysset med bensinpumpar. ICA är även ombud för post och paketutlämning, Systembolag och Apotek. Där finns också en nybyggd vårdcentral, tandläkare, restaurang och bilverkstad. Är familjen idrottsintresserad finns både idrottshall med simbassäng, idrottsplats, elljusspår i Almunge och vid Grönlunds GK finns en 18 håls bana för hela familjen. På nära avstånd finns Södersjön med en barnvänlig badplats. Välkommen till en levande landsbygd! Välkommen att höra av dig även innan visning.

Rumsbeskrivning

Planlösning Bostadshuset är ursprungligen byggt 1915 i ett och ett halvt plan. 1953 byggdes huset om och fick en tillbyggnad i ett bostadsplan och ett källarplan. Samtidigt byggdes en stor veranda, ca 26 kvm med söderläge och med ett garage under. Den stora verandan har senare byggts in och har stora fönster och terrrazzogolv. Från verandan kommer man ut till ett stort härligt trädäck med utsikt över trädgården. Boyta ca 120 kvm därtill tillkommer biytor i kattvindar samt källarplan, ca 47 kvm och garage om ca 24 kvm. Nedre plan Entréhall Hall med trappa till övre plan. Avhängning för ytterkläder. Garderob under trappa. Kök Trivsamt kök med matplats. Köket är renoverat för ca 3 år sedan och är inrett med ljusa snickerier från Härjedalskök. Inbyggd ugn med häll, diskmaskin och kyl med frys. Vardagsrum Stort härligt vardagsrum med braskamin. Plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Inrett med ett vackert fiskmönstrat parkettgolv. Sovrum/ Arbetsrum Sovrum med garderobsvägg. Även här finns ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv i stavbok. Badrum Badrum som är inrett med badkar, WC och handfat. Tidstypiskt med kakel från Ekeby bruk i Uppsala. Nedre plan rymmer också ett rum som byggts för ortens telefon växel och" telefonhytt" Separat ingång. Övre plan Hall med utgång till balkong. Sovrum 1 Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Trägolv Två garderober, varav den ena är möjlig att bygga om till WC med handfat. Sovrum 2 Sovrum med två inbyggda garderober. Trägolv. Kattvindar. Källare Källarplanet har en separat ingång men även ingång från garaget. I källaren finns ett pannrum med en panna för olja eller el, en ackumulatortank, 750 l samt en oljetank. Det finns även en pelletsanläggning demonterad sedan några år, modell Biona 2000. Endast använd under en kort tid. Kaklade väggar. Källaren rymmer också en stor kaklad tvättstuga med klinkergolv. Här finns också en dusch , handfat och WC. Förberett för bastu. Matkällare. Garage.

Byggnad

Byggnadsår:
1915

Ombyggnad:
1953

Ventilation:
Självdrag


Fönster:
2-glasfönster

Skorsten:
Murad skorsten

Avlopp:
Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn(Baga) med markinfiltration (2017).

Vatten:
Vattenförening- borrad brunn 45 m, djup, delas mellan 6 hushåll. Nya vattenledningar.

Taktyp:
Tegel/Eternit och Plåt

Grund:
Betong och betonghålsten

Uppvärming: Vattenburen värme med kombipanna med olja pellets eller el.

Huvudsäkring:
25 A

Elkommentar:
Elledningar är omdragna 2007. 3-fas uttag finns i garage samt i ekonomibyggnader.

Internet/TV kommentar:
Fiber finns indraget.

Andra byggnader:
NÄSBY 1:66 Vid sidan av huset och på egen tomt, finns ett murat garage, ca 70 kvm. Tomten är taxerad som industritomt och uppgår till ca 2600 kvm. Taxeringsvärde 312 000 kr(taxering genomförd 2019). En bra byggnad som är lämplig för dig som gillar att meka eller har behov av lokal för din verksamhet. Dessutom finns en timrad byggnad med loft, ca 50 kvm och en förrådsbyggnad, ca 30 kvm.

KOSTNADER
 • Årlig elförbrukning: 4 200 kWh/ÅR

 • Hushållsel: 6 500 SEK/ÅR

 • Uppvärmning: 35 000 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 1 717 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 829 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 3 900 SEK/ÅR

 • Sotning: 800 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 49 746 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 2

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 1

 • Totalt belopp: 250 000 SEK

ENERGIDEKLARATION
 • Energistatus: Energideklaration är utförd

 • Energideklaration utförd: Oct 14, 2022

 • Energiklass: G

 • Energiprestanda: 178 kWh/m2

Taxeringsvärdet byggnader

549 000 SEK

Taxeringsvärde mark

430 000 SEK

Summa taxeringsvärde

979 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
 • Samfällighet: Vattenförening med 6 hushåll.

 • Rättigheter förmån: Vid försäljning av fastigheterna var för sig kommer förmån för Näsby 1:57 gällande infiltration till avlopp att skrivas in.

BILDER

KARTA